Boeren en tuinders
pakken uit met kerst

Home Arrow Kerst-drive-through Anna-Paulowna, Wieringerwaard & Breezand

Kerst-drive-through Anna-Paulowna, Wieringerwaard & Breezand

Beste Bollengrond, dat is wat we hier hebben. Hollands Kroon heeft het grootste aaneengesloten gebied waar bollen groeien ter wereld en daar staan jullie nu middenin. En dan horen wij u denken waarom juist hier? Dat komt omdat zandgrond en het zeeklimaat ideaal zijn. De frisse zeewind is niet aantrekkelijk voor luizen en andere insecten die de bloembollen kunnen besmetten met virussen. En in deze regio is bovendien in tijden van droogte voldoende water beschikbaar om te kunnen beregenen. Tijdens de route zult u geen bloeiende bloembollen zien op de velden, want de bollen “slapen” nu lekker in de grond om tijdens de vroege voorjaarszon weer boven te komen en te gaan bloeien. Aan het eind van de route hebben wij wel een mooie verrassing voor jullie en horen jullie hoe bollen toch kunnen bloeien in de winter.

Toch rijdt u niet alleen langs bollenbedrijven, want met name aan de westkant van de route worden juist weer veel akkerbouwgewassen geteeld. Ook hier maakt u kennis mee als u deze route gaat rijden.

Producten: Verzamel je kerstmaal in Anna Paulowna/Breezand! Als u kiest voor de route Anna Paulowna & Breezand wordt het een heuse verrassingstocht. Onderweg krijgt u de ingrediënten voor twee leuke boerenmaaltijden, een heerlijke ovenschotel en een lichte maaltijd voor de lunch. De recepten krijgt u er onderweg bij. Daarnaast krijgt u producten voor in en om het huis en wat lekkers voor onderweg. Deelnemen aan deze route kost € 27,50.

Helaas, we zijn volgeboekt. Aanmelden kan daarom niet meer.

 

Coronamaatregelen
Wij houden ons aan de regels van het RIVM en gaan ervan uit dat onze deelnemers dit ook doen. Deelnemers dienen in de auto te blijven gedurende de hele rit. Vrijwilligers houden te allen tijde 1,5 meter afstand. Van tevoren aanmelden is nodig om eventuele opstoppingen te voorkomen. Let op: deelname is geheel op eigen risico.

Foto’s van het evenement