Boeren en tuinders
pakken uit met kerst

Home Arrow Kerst-drive-through Wieringen & Wieringermeer

Kerst-drive-through Wieringen & Wieringermeer

We beginnen recht. Rechttoe rechtaan kan je wel zeggen, langs de lange polderwegen van de Wieringermeer. Onderweg stoppen jullie bij een aantal bedrijven waar jullie natuurlijk starten met een emmer van de Agrarische Hoofdstad van Nederland. Die komt zeker van pas. Daarna halen jullie tulpen, aardappelen en witlofpennen op. Vooral dat laatste is erg bijzonder, deze pennen komen mét  instructie hoe je ze zelf in slechts 3 weken tijd op kunt kweken tot echte witlofstruikjes. En dan, grote verassing, vinden jullie een blaaskapel op de route. Zeker weten dat dát de al goede stemming in de auto naar nog grotere hoogte zal doen stijgen.

Vervolgens slingeren we het voormalige eiland Wieringen op, waar we eerst een aantal veebedrijven langsgaan. Een proeverij van zelfgemaakte yoghurtjes, een kaas, een toetje én warme chocolademelk worden aan jullie uitgedeeld. Maar dan, in het puntje van Wieringen, komen we bij het dorp Den Oever. We leiden jullie de haven op waar ook de boten speciaal voor deze gelegenheid verlicht zijn. Vergeet ook niet hier het raam te open, dat heerlijke visje laten jullie toch niet aan jullie voorbij gaan?!

Producten in deze route: een bosje tulpen, paddenstoelenmix, witlof-doe-het-zelf-pakketje, assortiment yoghurtjes, warme chocolademelk en slagroom, halve kilo kaas mét een proeverijtje, 1 kilo ongepelde garnalen, halve liter garnalensoep en proeverij. Deelnemen aan deze route kost € 27,50.

Let op, deze route leidt jullie ook langs de Zeeverse Vismarkt en Viscentre ’t Wad. Bij beide is het mogelijk ook een bestelling op hun website te plaatsen en die direct tijdens deze route op te halen. Kijk vooral naar al het lekkers wat zij te bieden hebben!

Helaas, we zijn volgeboekt. Aanmelden kan daarom niet meer. 


Coronamaatregelen
Wij houden ons aan de regels van het RIVM en gaan ervan uit dat onze deelnemers dit ook doen. Deelnemers dienen in de auto te blijven gedurende de hele rit. Vrijwilligers houden te allen tijde 1,5 meter afstand. Van tevoren aanmelden is nodig om eventuele opstoppingen te voorkomen. Let op: deelname is geheel op eigen risico.

Foto’s van het evenement